Bijzonder uitstel van belastingen vergemakkelijkt

Bijzonder uitstel van belastingen vergemakkelijkt

Zzp'ers die betalingsproblemen hebben door de coronacrisis kunnen eenvoudiger bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Je kunt nu online bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor 3 maanden. Bovendien kun je in één keer voor meer soorten belastingen uitstel van betaling aanvragen. De voorwaarden voor het aanvragen van uitstel langer dan 3 maanden worden versoepeld.

Je hoeft aanslagen niet te betalen

Als je in de tussentijd toch nog nieuwe belastingaanslagen ontvangt, dan geldt voor die nieuwe belastingaanslagen dat de Belastingdienst de invordering stillegt. Dit geldt voor alle uitstelverzoeken die sinds 12 maart 2020 zijn ingestuurd. Het versoepelde uitstelbeleid geldt in ieder geval tot 19 juni 2020.

Uitstel voor langer dan 3 maanden

Mogelijk is een betalingsuitstel van 3 maanden te kort in jouw situatie. Dan kunt je schriftelijk voor een langere periode dan 3 maanden uitstel aanvragen. De voorwaarden hiervoor worden eveneens versoepeld.

  • Is uw totale belastingschuld op dit moment lager dan € 20.000? Dan kun je vanaf nu langer dan 3 maanden uitstel krijgen door bewijsstukken te sturen waaruit blijkt dat de omzetcijfers of de bestellingen en reserveringen aanzienlijk zijn gedaald in vergelijking met de afgelopen maanden.
  • Is de totale belastingschuld hoger dan € 20.000? Dan heb je een verklaring van je boekhouder of brancheorganisatie nodig.

Betalingsproblemen? Wacht niet! Vraag direct via de website van de Belastingdienst uitstel aan >>

verlagen bedrag voorlopige aanslag

Ben je opdrachten kwijtgeraakt of tijdelijk zonder werken betaal je nu elke maand een voorlopige aanslag inkomstenbelasting? Dan kun je je voorlopige aanslag wijzigen, zodat je direct minder belasting betaalt. 

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *