Ook in derde steunpakket TOZO voor zzp’er

Ook in derde steunpakket TOZO voor zzp'er zonder inkomsten

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) blijven behouden in het derde steunpakket voor door de coronacrisis getroffen zelfstandigen en ondernemingen.

Vermogenstoets Tozo-3

Het derde steunpakket wordt opnieuw versoberd ten opzichte van het eerste pakket. Nadat bij Tozo-2 de partnertoets werd geïntroduceerd komt bij de nieuwe ronde daar in 2021 een vermogenstoets bovenop, de Tozo-4. Na kritiek heeft het kabinet de vermogenstoets uitgesteld tot 1 april 2021. Deze regeling is gebaseerd op het al bestaande Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) 2004. 

De combinatie partnertoets en vermogenstoets betekent dat alleen nog maar de groep zzp'ers die financieel geen enkele buffer (meer) hebben, in aanmerking komen voor Tozo-3

Tozo Inkomensondersteuning

Met de TOZO kunnen zzp’ers inkomensondersteuning aanvragen bij hun gemeente waar ze wonen. Het kabinet komt bovendien met extra regels om fraude met de regelingen te voorkomen.

Voor de NOW-maatregel in het derde pakket komen minder bedrijven in aanmerking. Het kabinet wil vanaf oktober alleen bedrijven helpen die nog niet zonder overheidssteun kunnen voortbestaan, zoals ondernemingen in de horeca of culturele sector.

De NOW-vergoeding wordt minder royaal, dit melden AD en De Telegraaf op basis van anonieme bronnen. het kabinet wil de hoogte van de vergoedingen te beperken. Wel wordt het makkelijker om banen te schappen, ook al ontvangt een bedrijf NOW, zo blijkt uit de uitgelekte informatie.

De Tozo-Inkomensondersteuning voor zzp'ers:

Toon meer (42)

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *