Extra maatregel voor zzp’ers: versoepeling urencriterium

Extra maatregel voor zzp’ers: versoepeling urencriterium

Het kabinet versoepelt voor 2020 het urencriterium. Daarmee wordt voorkomen dat zzp'ers die zonder werk zitten, dubbel in de problemen komen omdat ze te weinig uren hebben gewerkt om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek.

Zelfstandigenaftrek

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft de Belastingdienst opdracht gegeven om soepelere regels te hanteren. Voor de periode van 1 maart 2020 t/m 31 mei 2020 wordt er standaard vanuit gegaan dat je als zzp’er ten minste 24 uur per week aan de onderneming hebt besteed. Dat geldt óók wanneer je die uren niet daadwerkelijk hebt kunnen werken.

Update:

Bij het tweede noodpakket is de versoepeling van het urencriterium voor zzp’ers en de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen (zie hierna) tot 1 september 2020 verlengd.

>> Lees hier het overzicht met alle maatregelen van het tweede steunpakket voor zzp'ers. 

Versoepeling hypotheekaflossing

Ook zijn de fiscale regels die gelden bij een pauze in de aflossing van de hypotheek versoepeld. Staatssecretaris Vijlbrief laat de maximumtermijn los. Bovendien wordt het mogelijk de aflossing van deze achterstand te splitsen, waardoor de termijn nogmaals wordt opgerekt.Hierdoor kunnen zzp'ers de aflossing van hun hypotheek langer uitstellen.

Verder lezen:

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *