Freelancers NRC leggen 1 dag werk neer

Freelancers NRC leggen 1 dag werk neer

55 freelancers van NRC hebben 12 februari voor een dag hun werk neergelegd om op te komen voor hogere tarieven en betere carrière perspectieven.

Met de actie willen de freelancers aandacht vragen voor hun wankele positie. Ze werken min of meer vast op de redactie, veelal op de onaangename uren, maar hebben geen rechten zoals de collega's in vaste dienst en krijgen minder betaald.

Algemeen secretaris Thomas Bruning noemt de discussie die de groep van 55 freelancers aangaat bij NRC over hun wankele positie dapper. We herkennen het probleem van de zij-aan-zij- werkers; hetzelfde werk doen maar minder verdienen en minder rechten. We steunen de groep en spreken de waardering uit voor hun moed om zich uit te spreken.

Freelance medewerkers van NRC voeren deze donderdag actie door niet beschikbaar te zijn voor diensten. Ze vragen aandacht voor de positie van freelancers binnen de organisatie. De freelancers zijn in gesprek met de hoofdredactie, onder meer over hogere tarieven en meer duidelijkheid over carrièreperspectieven.

'Journalistiek heeft een prijs'

Een groeiende groep freelancers heeft zich verenigd om op te komen voor een betere positie van freelancers en voor professionele tarieven. Onlangs hebben zij teams gevormd die zich hier voor gaan inzetten. Op vrijdag 28 februari presenteren freelancers het plan de campagne 'Journalistiek heeft een prijs'. Onderdeel van dit plan is een door freelancers opgezette en gesteunde onderhandelingsdelegatie, die met grote bedrijven, waaronder DPG en Mediahuis, in gesprek gaat over de freelancetarieven.

Lees ook: Villamedia, Freelancers NRC verschijnen morgen niet op het werk

Toon meer (139)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *