Gratis persoonlijk ontwikkeladvies voor zzp’ers

Gratis persoonlijk ontwikkeladvies voor zzp'er

Als zzp’er kun je per 1 augustus kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Bovendien kun je gratis (online) bijscholing volgen. Beide maatregelen maken deel uit van de ‘NL Leert door-regeling’.

inkomensonzekerheid door coronacrisis

Met het ontwikkeladvies krijg je beter zicht op de mogelijkheden die er voor je zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek?

Veel zzp’ers hebben door de coronacrisis de inkomsten zien opdrogen. Met name voor zzp’ers die actief zijn in de sectoren waar de hardste klappen vallen, zoals de cultuur, zijn de vooruitzichten op korte termijn ongewis. En kan het verstandig te zijn om je oriënteren op een carrièreswitch. Via 'NL Leert door' kun je je aanmelden voor een gratis (loopbaan)ontwikkeladvies.

Groei en toekomstplannen

Een loopbaanadviseur geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Tijdens een aantal gesprekken met de loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is vertrouwelijk. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden.

Je mag zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. Het is wel belangrijk dat je van tevoren informeert of de loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf meedoet aan ‘NL Leert door’.

Gratis online bijscholing

Vanaf later in het najaar van 2020 is het mogelijk gratis online scholingsactiviteiten te volgen. Opleiders kunnen de kosten van deze (online) scholingsactiviteiten dekken via de subsidieregeling NL leert door. Op de site van de SER staan de eerste opleidingen waar je je voor kunt aanmelden.

>> Meer over de campagne 'NL Leert door'

Toon meer (139)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *