Helft Amsterdamse zzp’ers klopt aan voor Tozo-steun

Helft Amsterdamse zzp'ers vraagt Tozo-inkomenssteun

Alleen al bij de vier grootste gemeenten klopten bijna 80.000 zelfstandigen aan voor Tozo-inkomenssteun. In Amsterdam hebben in de eerste twee weken al ruim 40.000 zzp'ers een aanvraag ingediend bij het noodloket.

Hoofdstedelijke zzp'ers

Volgens cijfers van de gemeente komt dit neer op helft van alle hoofdstedelijke zzp'ers. Rotterdam behandelt naast de eigen aanvragen ook die van 27 andere gemeenten en komt uit op 19.000 aanvragen. In bijna twee derde van de gevallen gaat het om Rotterdamse ondernemers. In Den Haag hebben ongeveer 9000 ondernemers zich gemeld, in Utrecht ruim 10.000.Twee weken geleden was de inschatting bij meerdere grote gemeenten dat in totaal een derde zich zou melden, meldt NOS. De Amsterdamse wethouder Sociale Zaken, Rutger Groot Wassink, heeft het in een interview met het FD over een 'enorm' aantal, dat veel hoger is uitgevallen dan waarvoor de gemeente vooraf vreesde.

Tozo-regeling zzp-noodloket

De zzp-steun, bekend als de Tozo-regeling, is bedoeld voor zelfstandigen die hun inkomen grotendeels hebben zien wegvallen vanwege de corona-uitbraak. Zzp'er kunnen bij het noodloket van hun gemeente een aanvraag indienen. Het kabinet heeft hiervoor zo'n 3,8 miljard euro uitgetrokken, waarvan 1,5 miljard als inkomensondersteuning.

Meer lezen >> De Tozo-regeling: tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (zzp)

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *