ING volgt ontwikkelingen coronavirus met pinbetalingen

ING volgt ontwikkelingen coronavirus met pinbetalingen

Het ING Economisch Bureau heeft een speciale website en een nowcast gelanceerd om de impact van het coronovirus op de economie op de voet te volgen en te duiden. 

Daarbij maken de ING-onderzoekers onder meer gebruik van actuele inzichten op basis van geanonimiseerde data van dagelijkse pintransacties van particuliere ING-klanten. Het verloop van deze transacties geeft een goed beeld van de actuele consumentenbestedingen. Dit  helpt met het duiden van de impact van het coronavirus op de verschillende sectoren van de Nederlandse economie.

Impact coronavirus op de economie

Het Coronavirus ontwricht de economie. Met horeca en sportscholen die dicht zijn, schoolkinderen thuis, vliegtuigen aan de grond en uitgestorven winkelstraten. Veel mensen werken thuis.  De ontwikkelingen voltrekken zich bovendien in een razendsnel tempo. Het nieuws van gisteren is een dag later alweer achterhaalt

Zwaarst getroffen sectoren vormen samen ruim 20% van de economie

Nowcast van de economische impact

Om iedereen op de hoogte te houden van de actuele economische ontwikkelingen heeft het ING Economisch Bureau een speciale website samengesteld. Hier vind je onze meest recente inzichten met betrekking tot de impact van het Coronavirus op de Nederlandse economie en de verschillende bedrijfssectoren.

Wat is bijvoorbeeld de impact op de binnenlandse consumptie? Welke bedrijfssectoren worden het hardst geraakt? Voor welke producten wordt een consumptiedaling verwacht en hoe ontwikkelt het consumentenvertrouwen zich?
De antwoorden worden verzameld in de nowcast van het ING Economisch Bureau.

Inzicht vanuit pintransacties

ING Economisch Bureau geeft actuele inzichten op basis van de dagelijkse pintransacties van particuliere ING-klanten weer op de speciale coronawebsite.

Het verloop van deze transacties geeft een goed beeld van de impact van het Coronavirus op zowel de retail als de horeca. Zo lag het aantal pintransacties afgelopen donderdag (19 maart) 21% lager ten opzichte van dezelfde donderdag een jaar eerder.

Verder lijkt de piek bij supermarkten inmiddels over het hoogtepunt heen en doen niet alleen doe-het-zelf-ketens, maar ook speelgoedwinkels goede zaken in deze roerige tijden.

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *