Kabinet komt met steun voor door coronavirus getroffen zzp’ers

Kabinet komt met steun door coronavirus getroffen zzp'ers

Het kabinet heeft plannen om zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers), die door de coronacrisis in de problemen komen, extra te ondersteunen.

Veel zzp’ers hebben geen werk, afzeggingen of komen mogelijk op een andere manier in de problemen door de coronacrisis. Er wordt gekeken hoe deze zzp'ers inkomensondersteuning kunnen krijgen. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken heeft daarover gesproken met minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken, meldt RTL Nieuws.

Versoepeling regels bijstand

NOSmeldt dat zzp'ers die door de coronacrisis geen inkomen meer hebben, makkelijker toegang tot de bijstand krijgen. De regels die daar nu voor gelden worden versoepeld, melden Haagse bronnen.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de eis dat zelfstandigen eerst hun huis moeten 'opeten' en dat het inkomen van hun partner wordt meegerekend bij het bepalen van het recht op een uitkering.

De soepeler bijstandsregels zijn onderdeel van een groot steunpakket voor ondernemers, dat het kabinet morgen presenteert. Volgens bronnen is het "een kanon aan maatregelen". Vanmiddag overlegt het kabinet daar nog over met werkgevers en werknemers.

"Zzp'er heeft bewust risico genomen"

Wiebes kwam gisteren onder vuur te liggen door uitspraken in het tv-programma WNL op Zondag. Wiebes stelde dat dat zzp'ers "wel de groep zijn die zelf hebben gezegd 'ik hoef geen vast dienstverband'. Dit zijn mensen die hebben zelf bewust dat risico genomen.” Het leverde tot boze reacties van individuele zzp’ers en zzp-belangenorganisaties.

Bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, heeft de Belastingdienst een serie maatregelen genomen. Bent je ondernemer of zzp’er en heb je betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kun je, nadat je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling of  zelf je  voorlopige aanslag aanpassen

Toon meer (139)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *