Maand extra TOZO en andere maatregelen noodpakket

Maand extra TOZO en andere maatregelen noodpakket

Het economisch noodpakket wordt met een maand verlengd tot 1 oktober. Dit geeft kabinet, werkgevers en werknemers tijd om afspraken te maken die ons land ook op de langere termijn helpen door de crisis te komen, zo heeft het kabinet vandaag met de sociale partners afgesproken.

Overbruggingsregeling voor zelfstandigen TOZO

Het kabinet verlengt hiervoor het hele economisch noodpakket tot 1 oktober. Dat betekent dat de loontegemoetskomingsregeling NOW, de overbruggingsregeling voor zelfstandigen TOZO, waarmee zzp'ers inkomenssteun op bijstandsniveau kunnen aanvragen, en bijvoorbeeld de regeling voor vaste lasten Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) een maand extra doorlopen. Ook alle belastingmaatregelen, waaronder het uitstel van belastingbetaling, worden tot 1 oktober verlengd. Eerder was al afgesproken dat het urencriterium voor 2020 wordt versoepeld.

Crisismaatregelen

Het kabinet en de werkgevers- en werknemersorganisaties starten een gezamenlijk overleg over de crisismaatregelen die op de korte termijn kunnen worden genomen. Maar ook de inzet op het toekomstig verdienvermogen van ons land en daarop gerichte investeringen, en de noodzakelijke hervormingen op de lange termijn op het gebied van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt staan op de agenda.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het voorkomen van werkloosheid door bijvoorbeeld omscholing en van-werk-naar-werktrajecten. En over structurele hervormingen in de lijn van de discussie die al is gestart met de rapporten van de commissie Borstlap en de WRR.

Toon meer (42)

Comments 2

  1. Pingback: Je financiële buddy - NOAB-keurmerk

  2. Pingback: Je financiële buddy - Verdoorn Adviesgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *