‘Partnertoets bij nieuwe Tozo-ronde inkomenssteun zzp’er’

'Partnertoets bij nieuwe Tozo-ronde inkomenssteun zzp'er'

Zzp'ers die kunnen terugvallen op het inkomen van hun partner hebben bij de tweede ronde aan steunmaatregelen, vanaf volgende maand, geen recht meer op financiële steun uit het pakket aan coronamaatregelen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Partnertoets Tozo-regeling

Volgens het FD wordt bij de verlenging van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers' ('Tozo-regeling') een partnertoets ingevoerd.

De Tozo-regeling is bedoeld voor zelfstandigen van wie het inkomen door de crisis onder het sociaal minimum daalt. De uitkering is maximaal 1500 euro per maand. Oorspronkelijke regeling loopt tot 1 juni, maar wordt vermoedelijk voor drie maanden verlengd.

Aanleiding voor de aangescherpte criteria is dat honderdduizenden zelfstandigen een beroep doen op de Tozo. Dit is veel meer dan vooraf door het kabinet is ingeschat.

Tweede pakket steunmaatregelen

Volgens het FD wordt bij de nieuwe Tozo-aanvraag ook naar het inkomen van de partner van de aanvrager gekeken. Zzp'ers die een beroep willen doen op de regeling, moeten schriftelijk verklaren dat hun partner onvoldoende inkomen heeft om op terug te vallen.

Komende week maakt minister Koolmees de details bekend van de nieuwe ronde aan steunmaatregelen, waarvoor naar verwachting strengere voorwaarden gelden.

Lees ook: Kabinet versoepelt urencriterium zelfstandigenaftrek

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *