Reactie VZN op coronamaatregelen: gebrek aan visie en perspectief

Reactie VZN op coronamaatregelen: gebrek aan visie en perspectief

 

Zolang er geen perspectief op werk is voor de groep zelfstandig ondernemers in sectoren die niet open kunnen, zal het perspectief moeten komen uit betere steun op maat. Zzp-belangenbehartiger VZN blijft aandringen op afschaffing van de partnertoets bij de tozo voor zelfstandigen in nood.

ONL voor Ondernemers-voorman Hans Biesheuvel  noemt het is goed nieuws dat er een aantal versoepelingen zijn aangekondigd, maar voor veel ondernemers is dit volstrekt onvoldoende. "Het geld is op en ondernemers willen gewoon weer open. Er moet 100% steun komen of veel meer zicht op versoepelingen."

Perspectief voor groep zzp'ers ontbreekt 

Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) ziet het als een lichtpuntje dat zelfstandig ondernemers in contactberoepen vanaf volgende week hun werk mogen hervatten. Maar zo constateert VZN: er blijven echter veel zelfstandig ondernemers (o.a. in de horeca, reis- en evenementenbranche) verstoken van de mogelijkheid om op eigen kracht inkomsten te genereren, terwijl zij goede ideeën hebben om veilig en verantwoord te ondernemen. Voor hen ontbreekt nog steeds elk perspectief. Wanneer dat perspectief komt, is bovendien onduidelijk.

Afschaffen partnertoets Tozo

VZN-voorzitter Cristel van de Ven: “We missen visie. Het demissionair kabinet presenteert weliswaar versoepelingen, maar de argumenten achter hun keuzes zijn onduidelijk. Wat is de route naar herstel? Zelfstandigen die noch steeds noodgedwongen op hun handen moeten zitten, snakken naar duidelijkheid hieromtrent.”

Zolang er geen perspectief is op werk, zal het perspectief moeten komen uit betere steun op maat. VZN blijft dan ook aandringen op afschaffing van de partnertoets bij de tozo voor zelfstandigen in nood.

Over Rood

Toon meer (132)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *