Rotterdam en Amsterdam versnellen aanvraag zzp-bijstand

Rotterdam en Amsterdam versnellen aanvraag zzp-bijstand

De gemeente Rotterdam en Amsterdam gaan de speciale bijstandsregeling voor zzp'ers die door de coronacrisis in problemen zijn gekomen versneld uitvoeren.

Inkomenszekerheid Rotterdammers

De gevolgen van het Covid-19 coronavirus hebben een ongekende omvang. Niet alleen op de gezondheid van mensen maar mogelijk ook op hun werk en inkomen. We willen er alles aan doen dat Rotterdammers hun huur kunnen blijven betalen en boodschappen kunnen doen. Om inkomenszekerheid te bieden gaan we in Rotterdam vanaf vandaag, 18 maart, alle uitkeringsaanvragen sneller afhandelen. Iedereen krijgt na vier weken een voorschot.

Versnelde procedure voor ZZP’ers

Ook aan ondernemers en ZZP’ers wil Rotterdam inkomenszekerheid bieden. Regionaal Bureau Zelfstandigen beoordeelt of een ondernemer/ZZP’er in aanmerking komt voor een versnelde aanvraagprocedure voor een uitkering levensonderhoud. Door deze versnelde procedure krijgen Rotterdamse zzp'ers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis eerder financiële bijstand.

Amsterdamse zzp'ers kunnen in afwachting van de regeling nu al een Bijstandsuitkering zelfstandigen (Bbz) aanvragen aanvragen. De gemeente waarschuwt dat de behandeling van de aanvraag tot 13 weken kan duren. In noodgevallen kunnen zzp'ers een voorschot krijgen.

Wat houdt de bijstand voor zzp'ers in?

Zzp'ers die in de problemen komen door het Covid-19 coronavirus hebben recht op drie maanden inkomensaanvulling voor levensonderhoud tot het sociaal minimum.

Lees verder:

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *