Veel zzp’ers worstelen met aflossing hypotheek

Veel zzp'ers worstelen met aflossing hypotheek

Nederlandse hypotheekverstrekkers krijgen duizenden verzoeken binnen van ondernemers die uitstel willen van de hypotheekbetaling, meldt Het Financieele Dagblad.

Uit een inventarisatie van het FD blijkt dat al zeker tienduizend ondernemers bij hun bank hebben aangeklopt voor uitstel van de hypotheekbetaling. Volgens Rabobank gaat het in zeker de helft van de gevallen om zzp'ers.

Aflossingspauze van drie maanden 

Hypotheekverstrekkers bieden een zogenoemde coronapauze van in ieder geval drie maanden. Zowel het Verbond van Verzekeraars als de Nederlandse Vereniging van Banken benadrukken dat het aflossingspauze maatwerk is.

Particulieren die door wegvallende inkomsten in problemen komen en bijvoorbeeld de maandlast van hun hypotheek niet meer kunnen betalen, wordt aangeraden om contact op te nemen met hun bank of verzekeraar, om samen een passende oplossing te vinden. Hypotheekverstrekkers betrachten coulance waar dat kan.

AOV-verzekering

Ook qua AOV-premie stellen verzekeraars zich coulanter op. Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat zelfstandig ondernemers die door het wegvallen van inkomsten vanwege het coronavirus in de problemen komen, zo goed mogelijk blijven beschermd tegen arbeidsongeschiktheid. Ook hier is het advies dat de zelfstandige zelf contact opneemt met zijn verzekeraar. Samen wordt dan gezocht naar een passende oplossing.

Uitstel aflossing op lopende lening

Banken bieden kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn, kunnen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. Hiertoe hebben ABN AMRO, BNG Bank, Deutsche Bank, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank besloten. 

Lees ook > Banken: hulp voor zzp'ers

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *