Versoepeling aflossing Tozo-lening

Versoepeling aflossing Tozo-lening

Zelfstandigen en zzp'ers die via de Tozo een lening hebben ontvangen, hoeven pas vanaf juli 2021 te starten met aflossen. Eerder was dit vanaf 1 januari aanstaande. Ook wordt de termijn waarbinnen de lening moet worden afgelost verlengd.

Dat heeft staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Als reden noemt hij de 'uitzonderlijk moeilijke tijd met grote onzekerheden': "Aan het begin van de crisis hadden wij niet voorzien dat deze tot nu zou voortduren. Helaas is dit wel de situatie. Een situatie waar zij niets aan kunnen doen. Daarom zorgt het kabinet nu dat zelfstandigen iets meer lucht krijgen."

Langere looptijd aflossen TOZO

Naast uitstel van aflossen en de tijdelijk stopgezette renteopbouw wordt ook de looptijd waarbinnen een verstrekte lening afgelost moet zijn verlengd. Deze wordt met zes maanden verlengd naar in totaal 3,5 jaar. Wie toch per januari 2021 of sneller dan binnen 3,5 jaar wil aflossen, kan dat uiteraard nog steeds doen.

Tozo: inkomenssteun en lening

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) is onderdeel van het steun- en herstelpakket voor de economie en de arbeidsmarkt. De Tozo kent twee voorzieningen, aanvullende inkomensondersteuning en een lening voor bedrijfskapitaal. De tijdelijke regeling is afgeleid van de bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Tozo-3 loopt tot 1 juli 2021.

Toon meer (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *