VZN: Zelfstandigen voelen zich niet gezien, noch gehoord

VZN: Zelfstandigen voelen zich niet gezien, noch gehoord

Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) noemt de persconferentie van 23 maart zeer teleurstellend voor zelfstandig ondernemers die door de coronamaatregelen hun beroep nog steeds niet kunnen uitoefenen.

'Zelfstandigen blinde vlek kabinet'

Er komen geen versoepelingen. Perspectief op het zelf genereren van inkomsten zit er voor onder andere zelfstandig yogadocenten, reisagenten en barmannen wederom niet in. Perspectief op verbetering van de steunpakketten ook niet.

VZN-voorzitter Cristel van de Ven: “Zelfstandigen blijven een blinde vlek voor dit demissionaire kabinet. De huidige steunmaatregelen zijn voor veel zelfstandig ondernemers onbereikbaar, door bijvoorbeeld de partnertoets bij Tozo en de eis van een apart bedrijfsadres bij de TVL-regeling. De TONK-regeling blijkt volstrekt ontoereikend en biedt geen soelaas. Veel zelfstandigen voelen zich niet gezien noch gehoord.”

Oproep VNZ: steun zelfstandigen in nood

VZN roept de Tweede Kamer en regering op om getroffen (zelfstandig) ondernemers - gezien de aanhoudende lockdown - maximaal te steunen en hen ruimhartig tegemoet te komen voor geleden schade. Dit kan bijvoorbeeld door een eenmalige compensatieregeling voor diegenen die tot op heden, vanwege de huidige voorwaarden, niet in aanmerking kwamen voor steun. Verder vragen zelfstandigen in nood om “een duidelijke visie op herstel in plaats van valse hoop”, aldus Van de Ven.

Over Rood

Toon meer (142)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *